Gail kon niet langer thuis blijven wonen. Ze woonde bij haar stiefmoeder waar ze zich niet thuis voelde. Haar vader was er bijna nooit. “Mijn stiefmoeder wilde liever niet dat ik bij haar woonde.” We kregen steeds vaker ruzie en ik voelde me niet gelukkig.

 

Op school heeft Gail een leraar vertelt hoe het thuis ging, hij stuurde haar naar een (iemand die je helpt vanuit school) en is via via bij Levvel5 gekomen.

“Ik moest heel erg wennen aan het idee, maar als ik er nu op terugkijk, ben ik blij dat ik dit besluit heb genomen.”

 

Gail kwam terecht bij een huis van Levvel5. Gail omschrijft het als een soort studentenhuis, maar dan met je eigen appartement en begeleiding die er de hele dag is. “Er was altijd iemand die aan me vroeg hoe het ging als ik thuiskwam.”

 

Daar heeft Gail leren koken, omgaan met geld, voor zichzelf opkomen en praten over haar gevoelens.

 

Nu woont Gail zelfstandig. Ze vindt het fijn om haar eigen plek te hebben. Het blijft soms lastig en daarom vindt Gail het fijn om hulp te blijven krijgen.

 

Dit artikel is geschreven toen Gail bij Lijn5 in behandeling was. Sinds zomer 2020 is Lijn5 in Noord-Holland overgenomen door Levvel5. Vanuit privacyoverwegingen is de naam van Gail gefingeerd en is er gekozen voor stockfotografie.

 

Scroll naar boven